BIO

 Elkötelezett hívei vagyunk a minőségi élelmiszerek termelésének, és a természet védelmének.

A 2018-as évben csatlakoztunk a BIO termelési folyamatok minősítési rendszeréhez. A meglévő technológiánk a kezdetektől fogva lehetővé teszik a tiszta, organikus méhészeti termékek előállítását.

A BIOMÉZEK olyan területekről származnak, amelyeknek megfelelő távolságban vannak minden hagyományosan művelt mezőgazdasági területtől, ipari telepektől és közlekedési úttól. Ilyen minden káros terheléstől mentes helyek garantálják, hogy az innen gyűjtött mézek tiszták legyenek, vagyis bioméz legyen.

A másik fontos feladat a méhcsaládok kezelése. A méhek táplálkozásához minden esetben elegendő mézet kell hagyni a kaptárban és tilos a vegyszeres kezelés is. A mézet 35 fok fölé nem szabad felmelegíteni, valamint nem szabad hozzátenni semmilyen idegen anyagot sem. Természetesen a mézeken rendszeresen végeznek szermaradvány vizsgálatot és ezt publikálják a magyar Méhész újság kiadványban, így maradhat bio méz a bioméz. Tehát mindezen műveletek eredményei a BIO minősítésű tiszta és finoman illatozó mézek.

BIO mézek…