Elkötelezett hívei vagyunk a minőségi élelmiszerek termelésének, és a természet védelmének.
A 2018-as évben csatlakoztunk a BIO termelési folyamatok minősítési rendszeréhez. A meglévő technológiánk a kezdetektől fogva lehetővé teszik a tiszta, organikus méhészeti termékek előállítását.
A
BIOMÉZEK
olyan
területekről származnak, amelyeknek
megfelelő távolságban vannak minden hagyományosan művelt
mezőgazdasági területtől, ipari telepektől és közlekedési
úttól. Ilyen minden káros terheléstől mentes helyek garantálják,
hogy az innen gyűjtött mézek tiszták legyenek, vagyis bioméz
legyen.
A
másik fontos feladat a méhcsaládok kezelése. A méhek
táplálkozásához minden esetben elegendő mézet kell hagyni a
kaptárban és tilos a vegyszeres kezelés is. A mézet 35 fok fölé
nem szabad felmelegíteni, valamint nem szabad hozzátenni semmilyen
idegen anyagot sem. Természetesen a mézeken rendszeresen végeznek
szermaradvány vizsgálatot és
ezt publikálják a magyar Méhész újság kiadványban,
így maradhat bio méz a bioméz. Tehát mindezen műveletek
eredményei a BIO minősítésű tiszta és finoman illatozó mézek.
BIO mézek…